Imorgon börjar det!

Ja imorgon är faktiskt inte vilken dag som helst. Jag har bestämt mig för att göra lite ändringar i livet, inte bara komma igång att träna, utan nu jag göra något åt vikten. Jag har gått med i en viktminskningkurs. Vi kommer att träffas varje måndag i 8 veckor för träning och föreläsningar i hur man ska kunna förändra sina mat och träningsvanor och såna saker. Invägning kommer att ske var 14:e dag, och så gör man en sån speciell BIA mätning, som kollar så man går ner i fet och inte muskler, så en väldigt rättvis vägning/mätning.

Jag kommer att använda bloggen som en lite dagbok under den här tiden. Jag kommer att skriva hur det går och sånt här.
SÅ SNÄLLA, jag ber just dig som läser detta, snälla hjälp mig att lyckas med detta. Jag behöver all stöd jag kan få.

Tack!!

 

 


Städdag

Idag har jag haft städdag hemma. Började man att städa ordning i städskåpet, så vi får in dammsugaren och sånt i skåpet så det slipper stå runt i lägenheten. Fixade även ordning på hyllorna i garderoben så nu var vi ordning på allt där.
Nu har jag precis satt mig efter att ha skurat alla köksluckor, har vita luckor med en väldigt dålig färg så allt fastnar så dom var mer brun än vit. men nu är dom skinande vita idag.Innan jag tog tag i luckorna bakade jag även än äppelpaj som jag ska ha med till middagen hos pappa ikväll. Efter det så dammsugade jag större delar av lägenheten och sedan skurade golvet också, svetten rann på mig när jag var klar. Allt detta medans min kära sambo sitter i soffan och spelar på någon nedrans handkontroll, sånt gör min vansinnig!!
Nu blir det en dusch innan vi sticker iväg till pappa för en gomiddag!

Plugg!

Idag har vi inga föreläsningar på skolan, så idag sitter jag hemma och pluggar! har äntligen hittat ett upplägg för hur jag ska plugga, skönt. går inte att bara sitta och läsa rakt upp och ner i boken för mig!

Imorse var jag och lämna bilen på glasfirman då som ska byta ruta, fick låna en lånebil som var hemsk att köra, haha! Det är en automat men så fort bilen växlar slutar typ gasen att fungera och bilen tappar fart. Men sedan är det lite häftigt, när man låser upp bilen på nyckeln så finns det en knapp till, tycker man där åker dörrarna upp automatiskt haha, lite fränt men ändå ganska onödigt!

Nu ska jag hoppa in i duschen innan det blir till att plugga igen!

P.S Ser att jag har rätt bra med läsar (om man jämför man vad jag är van) Så snälla kommentera när ni varit in och säg vad ni tycker om bloggen!
KRam

Skakar

Jag har precis tagit en paus i pluggandet, brukar köra två timmar och en liten paus för kommer jag inte ihåg vad jag läser. Tog en dusch nu denna paus.
Sitter vid datorn och bara skakar, kan inte hålla händerna stilla! värst är vänsterhanden, då man läser massa sjukdomar är det första man tänker..nej nu har jag en allvarlig sjukdom och kommer typ dö. men sedan kom jag på att jag inte ätit något än, eller om jag ska vara ärlig, har jag ätit dåligt hela veckan, hoppat middagar och bara tagit en macka, det klarar inte min kropp. Så nu blir det frukost/lunch!

Lördag morgon!!

Ja lördag morgon (på helg är det morgon till klockan 11), ligger kvar i sängen och kollar tv och bloggar. Ska snart kliva upp och fixa mig en god frukost och sedan sätta mig och plugga! Blir plugg fram till det att syrran och hennes kompisar kommer hit, för att fira syrrans födelsedag!

läste precis en artikel som gjorde mig riktigt arg. Det handlade om en överviktig kvinna som vart nekat att åka attraktioner på Liseberg eftersom att hon var för stor. Jag kan helt förstå att för stora människor kan bli nekat att åka pga säkerheten. Men det ska sägas på ett bra sätt, inte som det står i artikeln. Där stod det hela tiden "fettot" och fetton. Överviktiga heter det tycker jag, inte lika hårt och kränkande ord.
Sen stod det i artikeln att man som "fet" får skylla sig själv då man utsatt sig för detta själv, ja okej, man har kanske gjort det, men vet själv att man inte riktigt märker det förrän man är där. Sedan det med att gå ner i vikt är inte det lättaste, kämpar själv för att bli av med mina extra kilon. Det är inte bara att knäppa med fingrarna så har man ändrat sin livsstil, riktigt så enkelt är det inte. För att kunna göra en sån STOR förändring behöver man må bra också, och att bli kallad jävla fetto, hjälper en inte att må bättre precis!!
Jag vill inte länka till artikeln då jag tycker det är så dumt skrivet och så nervärderande. Sedan om man ska kalla det artikel är kanske fel, är väl mer ett personligt blogginlägg!
För att avsluta, jag tycker övervikt är, vad säger man, fel. Jag vill själv att övervikten ska försvinna, men vet själv att det inte är så lätt, och det är inte bara dom överviktiga som måste ändra sitt sätt att se på saker, även dom som inte är överviktiga, som slänger blickarna och skriver såna inlägg, man måste må bra och ha styrkan för att kunna ändra sitt liv, och så vill man inte höra såna dumheter!

Äntligen fredag

Nu har jag gjort helg! Smet från föreläsningen tidigare, hade så ont i huvudet så jag orkade inte vara kvar. Tjejen som satt bakom på föreläsningen hade tappat en hel flaska parfym på sig och det gjorde inte saker bättre. Sedan var förläsningen på videolänk från Östersund, vilket gjorde allt ännu jobbigare, svårare att få ett samband på allt då!

Men nu är det fredag och det är helg, dock kommer helgen bestå av enbart massa plugg, men lika bra de då Henrik jobbar hela helgen.
Hörs något imorgon!
Kram

Förkylning och föreläsning om blodsjukdomar

Vaknade imorse och hade åkt på en förkylning, snorig och ont i huvudet, så vart ingen träning idag :(

Skönt att skolan inte börjar förrän klockan 13:15 idag så man hinner vila lite innan man ska åka. Dagens föreläsning handlar om blodsjukdomar, kan bli väldigt intressant! Ska till skolan lite tidigare så jag hinner skriva ut åhörarkopiorna så jag kan fokusera till 100 på föreläsningen.

Igår fyllde Henrik år, hela 28 år blev han! Grattis! det firades självklart, tillsammans med våra familjer! Hans pappa, bror hans tjej och deras Son kom först! Sedan avlöste mamma, pappa och Lollo dom! Vart en trevlig kväll.

Ha en bra dag!!

träning och tårtbak

Lyckades hålla mig vaken på föreläsningen, men sista 45 minuterna råkade jag glida in på facebook och där vart jag kvar till klockan var 11, då vi skulle sluta. Men klockan vart fem över elva, och tillslut 11:20, så frågade ena killen i klassen om han tänkte hålla på till klockan 12: Nä svarade han. Sedan fortsatte han, så jag frågade om han missat att vi bara höll på till elva; Nä det vet jag, sedan vända han på sig och fortsatte skriva på tavlan..haha! Fick gå iväg då jag skulle träna 11:30

Träningen gick inte alls bra idag, var såå tungt, jag hade ingen kraft alls, tränade ca 30 minuter sedan fick jag bryta.
Efter träningen hämtade Henrik mig och vi åkte hem. Sean dess ha jag bakat tårtor till henrik som fyller år imorgon, dom blir inte alls nå fin så kommer inte visa upp dom tyvärr!
Nu ska jag vila lite innan jag ska plugga lite!
Ha det bra!

Föreläsning

Sitter på föreläsning nu... hänger inte alls med, han hoppar mellan olika hjärtsjukdomar och allt runt omkring.. får läsa på själv hemma sedan.
Nu efter föreläsningen ska jag iväg och träna :) ska gå igenom nya maskinerna idag, ska bli roligt!
Hörs senare

Skolstart

Ja idag börjar skolan, har faktiskt längtat. Börjar inte förrän 13:15 så har ett tag på mig innan jag ska ner.

Imorse klev jag upp och åkte ner och tränade. Var SÅÅ nära att ringa och avboka tiden men bestämde mig för att åka iaf. Så nu är jag väldigt stolt över mig själv som faktiskt åkte och tränade.

Nya träningskläder

Igår var jag och henrik och köpte nya träningskläder åt mig :) Mest för att jag skulle och träna och mina byxor låg blöt i tvättmaskinen, men behöver mer än en uppsättning kläder nu när jag börjat träna mer.

veckans träning

Har gått lite mer än en vecka sedan jag skrev..igen, för långt mellan gångerna.
Veckan som varit har varit bra, har faktiskt kommit igång med träningen. I söndags sprang jag till pappa (2,72 km) innan frukost Sedan åt jag nyttigt hela dagen, sallad till middag och en massa vatten. På måndagen var jag Pappa och Hjalle och tränade på Sensia, tränade ca 1 timme, ganska lugnt pass men svetten rann.
Tisdagen vart det ingen träning men fortsatte äta nyttigt, sallad även idag.
Onsdagen hade jag storstädning här hemma, vilket är som ett träningspass, haha! Hoppade över träningen då jag kände mig helt slut efter dagens städning.
Torsdagen var jag ut på en promenad, ganska lång och skön promenad. Fortfarande inte någon sliskig mat.
igår fredag var jag iväg och tränade på sensia, Vart ett stenhårt pass, ganska kort ca 45 minuter. Ökade vikter på alla maskiner och körde 3x15 så både armar, ben och mage var helt gummiaktiga när jag gick därifrån.
Idag blev det ingen träning, men imorgon ska jag ut på en springtur igen :)

Lördag

Idag är det lördag! Dagen har jag spenderat hos mamma för att städa ordning inför visningen på måndag. Är inte mycket att städa men man vill ju verkligen visa huset från sin bästa sida, så hoppas även på sol på måndag så man få se hur underbart det är där. 
Kvällen spenderar jag hemma, ensam i soffan eftersom att henrik jobbar. Han fick förlängning på ortviken så jobbar åtminstånde månaden ut, hoppas länge. Tycker att det är jättebra att han får jobba, samtidigt som jag ibland är lite ego och vill ha han hemma hos mig, haha! Nejdå är suger glad att han få jobba mer! Tur jag har Annie som håller mig sällskap! 
 
Var precis ut i detta underbara väder (ironi) var ner på ica och köpte lite coca cola, en halv liters flaska jag ska snutta på ikväll! Är faktiskt rätt skönt att vara ute och gå ner det regnar, dra på regnkläderna och bra skor, upp med huvan och i med hörlurarna. Tycker det känns som att man är i en helt annan värld, förutom musiken hör man bara regnet mot huvan, sedan är det tyst. Kalla mig kontig med det gillar jag :)

Vill även gratulera Kikki som idag fått flyttat in i sin nya lägenhet. Hoppas ni kommer trivas bra där du och Albin:) kommer förbi med en liten inflyttningspresent till er när ni kommit iordning! 



 
Windows bild
 
Hoppas alla har en underbar helg!