Söndag, vintertid och sista veckan

Söndag idag, helgen har varit riktigt bra, har varit i stugan tillsammans med mamma och pappa. Igår ägnade vi dagen åt att röja inne, började med att städa ur gästrummet som blivit med som ett förråd sista tiden, men nu är de städat och fint där inne. Sen städa vi ordning ordentligt i köket. När vi precis var klar skulle pappa kolla in i det lilla utrymmet under trappen, där vi var vattenberedaren och sånt, jag var med och kollade och på tar pappa på en slang och säger till mig att såhär spänd ska slängarna inte vara egentligen, då precis lossnar slangen och de blir läckage där, så himla tur vi kollade där, vi har haft nog med vattenskada i stugan nu. Men medans pappa fixade det så tog jag och mamma och möblerar om i vardagsrummet :) vart riktigt bra och kändes så mycket större!
Efter allt var färdigt inne gick vi ut och kollade vart min tomt kommer gå där uppe :) jag ska ju bygga mig en egen stuga om några år där, och planerna har redan börjat :) 
 

Idag har vi fortsatt i stugan, jag satt upp nya uttag, jag kopplade inte själv men satte upp och drog kabeln och så :) så nu har vi fått igång larmet i stugan och även så vi kan använda skotorken i hallen. 

Kom hem vid strax efter 20, gjorde mat och såg solsidan, tog en dusch och sedan kollade bron :) 

Imorgon är de ny vecka och sista veckan på praktiken, känns både skönt och tråkigt! Men åter till skolan och sista helt teoretiska kursen på utbildningen :) 


Här ska min stuga stå, massa träd kommer tas ner så jag ser sjön bättre såklart :)

Matlagning

Har äntligen fått tillbaka lusten att laga mat :) vart så stor skillnad när jag flyttade hit, och fick ett stort riktigt kök, så kom lusten tillbaka :) 

Idag fast jag är sjukt trött lämnade jag soffan och ställde mig och lagade mat. Idag vart de ugnsstekt laxfile med Philadelphiaost vitlök/örter ovanpå, till de kokt potatis och morötter. Vart sugergott och är ju väldigt enkelt att laga då de sköter sig själv i ugnen :) 


En bild på truls innan dagens promenad :) 

Den perfekt lediga fredagen

Igår var en perfekt fredag, eftersom jag går så långa pass under veckorna var jag ledig igår :) 
Började dagen med att åka till stora syster där jag blev bjuden på frukost med henne och pojkarna, super mysigt! 
Efter de vart en lite mindre trevlig stund på dagen, skulle till läkaren och körde och de var ett riktigt halt på vägen och jag kom med sommardäck, försökte bromsa men gick inte riktigt så höll på att glidna in i en bärgningsbil som bärgade en bil som hade voltat på platsen. 
Men kom fram till läkaren, träffade en väldigt trevlig läkare. 
Efter åkte jag hem, han diska några tallrikar innan pappa ringer och säger han är klar, vi skulle nämligen åka och kolla på ny bil till mig :) hade hittat två vi skulle kolla på, väl ute i Birsta åkte vi in på en annan bilhandel och kollade, såg en intressant bil på en gång när jag kom in, stod inget pris på den och säljaren var inte riktigt säker, men vi tog en provtur i den och jag blev kär, men med tanke på att den var ganska ny kände jag att jag nog inte ha råd med den. Väl tillbaka berättar säljaren vad dom kostar och det var under min budget tom :D gick in på kontoret lite och pratade, pappa lyckades tom få ner priset ytterligare på den så nu är den min 😃  
Så på tisdag får jag mina nya fin bil... Efter att ha sökt och sökt så hittade jag den äntligen!! 
Nu ska jag bara få iväg min Volvo också :) 

Efter bilaffären åkte jag hem, bytte om och åkte in till stan igen, denna gång till Anna. Hon bjöd på tacos. Efter vi ätit tog vi bilen till sidsjön och tog två varv där innan vi åkte hem till henne igen och spelade lite tv-spel :) 
En perfekt start på helgen :)


De var ovant igår att själv vara patient, de är inte så ofta :p