Då var allvaret igång

Idag var första dagen i skolan för denna termin. Vi hade simulering, var som vanligt skitnervös innan men gick bra, jag gjorde inte så mycket, tog blodtryck och skrev upp parametrarna på tavlan :p 

Efter skolan åkte jag hem och läste igenom studiehandledningen och sedan bara tog de lugn, åt (drack) middag och väntade på mamma och lollo. Vi åkte ut på Birsta och köpte present till kusinen som fyller år idag, sedan var vi och lämnade tillbaka min symaskin jag fick av mamma och pappa på ikea, andra maskinen som inte fungerade :/ 
Men köpte mig en riktig maskin istället :) så nu blir det att börja sy :D 

Tidigare idag köpte jag även en massa bakgrejer :D nu blir det till att börja baka tårtor, längtar tills jag får hem allt.  

Söndag

Sol bjuder söndagen på, riktigt härligt och skönt, men nu vill jag ha höst, koftor och strumpor :) 

Igår vart de surströmmingsfest hos mamma och pappa, tillsammans med Andres och Marie, och syster och hennes Simon :) var riktigt trevligt men alltså lukten klarar jag inte av, så vidrigt, och de värsta med gårdagen var att papp tappade surströmingsburken i bordet och jag fick en dusch av spadet, usch så vidrigt, jag som inte ens äter surströmming.. 
Men förutom de var kvällen jättetrevlig, vi satt ute i paviljongen fram till kl 23:30 ungefär :) 

Idag har jag städat och fixat hemma, imorgon drar allvaret igång och så vill jag ha allt fint hemma så man kan njuta av ledigheten då man är ledig. 
Imorse vart jag bjuden på frukost hos en vän, mysig att börja dagen så :) 
Men nu är potatisgratängen snart klar, till den blir de pepparbiff, måste ju slå på stor sista semesterdagen såhär ;) 


Efterrätten igår, tillagas av mig :)

Sista semesterdagen

Ja idag är sista semesterdagen, sedan är det bara lördag och söndag innan de är dags att återgå till skolan. Är en blandad känsla att gå tillbaka, skönt att få en vardag igen och att kicka igång sista året på utbildningen. Men man blir så fort bortskämd med sovmorgon och lata dagar. Men det kommer ju helger som man få sova på och ta de lugnt :) 

Som jag skrev i förra inlägget blir det praktik, ska vara fyra veckor på vårdcentral, vet inte riktigt vad jag ska förvänta mig av den praktiken, svårt att föreställa sig vad man ska göra, har knappt varit på vårdventral som patient själv, dom få gånger jag varit där har jag träffat läkaren så blir spännande att se vad man få göra. Tråkigt att jag ska vara själv på min praktikplats, hade varit skönt att ha någon student att bolla med men men :)  

Ska se till att njuta av helgen allt som går! Är hund och kattvakt hos mamma och pappa inatt och de gillas, längtar så efter att själv få bo i hus, kunna sitta på bron och andas in lantluften, har djur som springer in och ut, ja oj vad jag vill köpa hus snart! 

Återuppta bloggen försök 132

Gör ett försök till att gå igång bloggen! Nu har jag ju faktiskt saker att skriva om. På måndag börjar skolan, en vecka på skolan och sedan åtta veckors praktik, första fyra på vårdcentral och andra fyra på rättspsyk, ska bli väldigt spännande men nervöst, men återkommer mer om de sen :) 

Nu kan jag faktiskt säga att jag äntligen kommit igång med träningen, men har skippar gymkortet som bara kostar pengar och inte används. 
Förra veckan kom jag ut på promenad fyra gånger, denna vecka är jag redan uppe i tre, så blir minst fyra :) och jag längtar tills jag ska ut och gå, för mår så bra då. 
Har sån tur att jag har underbara Anna som promenadkompis :) i tisdags gick vi ett varv runt sidsjön med truls, vart lire lugnare tempo då truls fortfarande är liten och inte orkar så mycket :) 
Idag åkte vi dit igen, men utan hund och de vart två varv :) känns i mina vader just nu, fast de inte är så långt runt så tar de bra på mina otränade ben :) Imorgon bitti är de dags för tenta x2, två tentor på samma gång, samma tid som en, så spännande att de hur de går! Håll tummarna 👍